23 augustus
Het weer begon aardig goed, maar later op de ochtend kwam het met bakken uit de lucht. We dachten dat we ook wel wat overlast zouden hebben van de bouwwerkzaamheden achter ons terras, maar dat viel mee. We hebben vandaag het merendeel van de dag op de kamer gehangen, TV kijken en internetten. ’s Middags zijn we even de deur uitgerend om wat te eten en hebben bij een supermarktje een kaart van Thailand gekocht. De rest van de middag hebben we uitgezocht hooe we de rest van onze 2 weken in Thailand door gaan brengen. Omdat we over land vanuit Maleisie Thailand zijn binnengekomen, krijgen we maar een visum voor 15 dagen, via de lucht 30 dagen. We konden ook een 90 dagen visum kopen, maar dat was duur en niet perse nodig.

We hebben nu dus 2 weken Thailand, 2 weken Cambodja, 2 weken Laos en weer 2 weken Thailand, voordat we van Bangkok naar Hong Kong vliegen. We ontdekten dat we in de buurt zitten van de eerstkomende fullmoonparty in Koh Phangan op 1 september! Daar wilden we wel naartoe, nu we er toch zijn ;-) Na wat research voor vervoer en accomodatie hebben we een hostel geboekt op het eiland van 30 augustus t/m 3 september. Voor die tijd wilden we nog naar Koh Phi Phi, een eiland vlak bij Krabi waar de film ‘The Beach’, met Leo di Caprio is opgenomen en een eiland dat in 2004 volledig is verwoest door de tsunami. Allles is weer opgebouwd en sindsdien toeristischer dan ooit. Het schijnt er supermooi te zijn, dus we gaan.

IN het begin van de avond was het droog en hebben we een stuk gewandeld voordat we gingen eten. Later op de kamer lekker onderuit op bed tv kijken en internetten (saai he).

24 augustus
Vanochtend lekker ontbetenmet een boterhammetje met boter en kaas en een glas koude melk. Wel weer even lekker zo’n wat luxere kamer met koelkastje. Net zoals gisteren begon de dag droog, maar al snel begon hetzelfde liedje weer van voren af aan: regen. We zijn in de middag toch maar naar buiten gegaan. Toen het te hard ging regenen zijn we ergens gaan schuilen en hebben we een bakkie gedaan. Tussen de buien door hebben we toch een mooie wandeling gemaakt langs het strand. Bij de pier een broodje gegeten en over een smalle strook zand naar een (schier)eilandje gelopen. Terug zijn voordat het vloed wordt dus! Melinda heeft weer een paar mooie schelpjes gevonden en een fossiel van een zeester. Na een uur teruglopen hebben we bij het strand een thaise pannenkoek gegeten. ’s Avonds hebben we weer ergens lekker gegeten en de dag afgesloten met een ijsje op de boulevard.

25 augustus
Jeeh, de zon! Het is droog en warm en we gingen om 10.30 uur de deur uit voor een kop koffie bij….McDonalds. Is nou eenmaal het goedkoopst hier en best goed te drinken. Vandaag wilden we wat winkeltjes afstruinen voor een leuk souvenirtje. WJ wilde ook nog even bij een fotozaak kijken voor een polarisatiefilter voor de camera: beter contrast in de foto’s en verminderde schittering van het water. Ze hadden de filters, maar WJ wist niet welke maat hij nodig had, dus we zouden later terugkomen. Ze zijn hier een stuk goedkoper dan in NL (20 euro), dus als het zou passen zouden we er een kopen. Na een kant van de winkelstraat te zijn afgelopen, hadden we het bloedheet, dorst en honger. We liepen een stukje terug voor een fruitshake en een cheeseburger van een straattentje (vlak voor de McDonalds ;-) Daarna maar even terug naar de kamer om wat luchtigers aan te trekken. Terug naar de fotozaak om het filter te halen en daarna de andere kant van de straat afgestruind. De nieuwe lens getest bij zee.  Wat een verschil, vooral de luchten! (kijk en vergelijk de foto’s zelf maar). Aan het eind van de middag een biertje gedronken op een terrasje, heerlijk!

We hadden nog 2 dingen op ons ‘boodschappenlijstje’ maar Melin moest zo nodig, dat we eerst maar naar de kamer teruggingen, vanavond waren de winkeltjes ook nog wel open. ff relaxen en skypen met de fam. Wiegers, waar vaders Heg toevallig net binnenliep. Daarna verhaaltjes typen, lekker eten en nog even lezen (Christel, we zijn errug blij met de e-books! ;-) Morgenochtend naar Koh Phi Phi en volgende week naar Koh Phangan voor de Fullmoon Party!