26 augustus
We werden om 8.30 uur opgehaald met een minibus, die ons 10 minuten later afzette op de pier waar de boot naar Koh Phi Phi om 9 uur vertrok. Onderweg zijn we nog gestopt bij het strand van Krabi Town om nog een paar mensen op te pikken en toen over open zee naar het eiland. Gelukkig was het droog en best warm, dus konden we buiten op het dek zitten. Rond 10.30 uur zetten we weer voet aan wal. We hadden niks geboekt, omdat er genoeg te vinden zou zijn. In ons geval was dat rond de 10 euro per nacht. Na wat info van een local en een man bij een reisbureauje, wisten we welke kant we op moesten voor het mooie strand en de goedkopere kamers.

Dat was niet ver lopen: de 2 baaien worden gesplitst door een smalle strook land, met daarachter een hele bups guesthouses, reisbureaus, bars en restaurants. Oh ja, en laundry-services, want daar verdienen de locals sinds te tsunami vooral hun geld mee. Het was nog even zoeken naar iets voor 10 euro per nacht, maar een uur later hadden we dan toch een kamertje met fan en eigen badkamertje met koud water. Meer dan 4 muren was het niet, er zat zelfs geen glas in het raam. Eerst maar even wat gegeten waarna we zijn doorgelopen naar het strand. Wat een mooie baai, met prachtig helder water. Niet zo mooi als Perhentian, maar we zijn ondertussen behoorlijk verwend wat eilanden betreft. Hier en daar lagen wat grote stenen in het water en je moest erg ver doorlopen voordat je onder water kon.

We hebben de middag weer beeindigd met een biertje en een wandeling door de straatjes. Weer erg veel shirtje en sierraden tegengekomen. Rond een uur of 7 gingenwe eten en een uurtje later zaten we in de kroeg. Aangezien Melin geen zin meer had in bier en de drank hier heel goedkoop is, gingen we aan de cocktails. Maar een emmer baco (en daarna een emmer wodka-sprite-redbull) was nog goedkoper… Terwijl we een beetje mensen zaten te kijken, liep er stellletje langs waarvan de jongen een shirtje aanhad wat een perfecte souvenir zou zijn voor een bepaald iemand…. als hij nog een keer langskwam zouden we hem aanhouden. Even later stonden ze in dezelfde kroeg. WJ eropaf, het bleken Nederlanders te zijn. Na de informatie over waar dat shirt te koop was, hebben we de rest van de avond gezellig met ze gekletst en gedronken. Zij gingen morgen naar huis, tja, wij nog lang niet! Helaas (of gelukkig) ging de kroeg om 1 uur dicht en namen we afscheid. We hadden genoeg achter de kiezen om lekker te slapen…

27 augustus
Voor vandaag niet veel te melden. Het weer was slecht en wij waren ook slecht…. Het heeft de hele dag keihard geregend. Rond 17 uur hebben we gedoucht en gingen we wat eten. Bij WJ ging dit prima, maar Melin moest om een doggiebag vragen, kreeg haar fried rice echt niet weg. Snel weeer het bed in dus :-(
WJ ging nog even zijn wasgoed wegbrengen. Voor ons hostel was het nog redelijk begaanbaar, maar verderop in de straat stond ruim een halve meter water. Hopen dat ze hier geen open riolering hebben…..

28 augustus
Om 10 uur was het weer en ook wij weer redelijk opgeklaard. Op zoek naar een lekker ontbijtje in een restaurantje met internet. Voor ons zaten een paar backpackers waarvan we flarden van hun gesprek opvingen. Gisteren en vandaag voeren en geen veerboten uit vanwege het slechte weer. Ook zeiden ze dat degenen die nu op Phi Phi zaten niet op tijd bij de Fullmoon party zouden zijn… zal toch niet? Na het ontbijt besloten we eerst maar eens een bootticket te regelen voor donderdag 30 augustus. We raakten aan de praat met de Duitse eigenaresse van ons hostel. Ze zat hier al 14 jaar. Ze bevestigde het bootverhaal van gisteren en vandaag en dat de regen van gisteren erg extreem was en dat vanaf morgen de boten waarschijnlijk wel weer zouden gaan. We zouden morgen terugkomen om een ticket naar Koh Phangan te boeken.

Het was nu droog en niet te warm, ideaal weer voor een wandeling naar het viewpoint. Een aardige klim en op de eerste stop liep het zweet al met straaltjes naar beneden. Het uitzicht vanaf alle 3 de viewpoints was ondanks de bewolking erg mooi. Bijna onvoorstelbaar dat de strook land tussen de bergen door de tsunami in 1 klap is weggevaagd in 2004. Later die middag hebben we nog een stuk rondgelopen over het eiland. Je ziet dat er nu nog overal wordt gebouwd, er ligt ook overal bouwafval. Toen we weer beneden aankwamen, na een een aanval van nieuwsgierige apen te hebben afgeslagen, hebben we op het strand een thaise pannenkoek gegeten. Vervolgens hebben we het strand helemaal afgelopen, overgestoken naar de andere kant en ook daar het strand helemaal afgelopen. Na een korte stop zijn we door het tsunamidorp teruggelopen.

Met een fruitshake zijn we even gaan relaxen op de kamer. Voordat we gingen eten, hebben we nog een drankje op het strand in het zand gedronken. Na het eten gingen we weer even terug naar het strand om naar de vuurshows te kijken. Het bleek dat alle bars aan het strand een show van vuurstokgooiende mannen, licht en keiharde muziek hadden. Allemaal hetzelfde… We hebben dat een tijdje aangekeken, waarna we op onze kamer nog verder van de muziek konden genieten, of we nu wilden of niet… De kamer zelfs was een vochtig en klam hok, zonder raam. Daarnaast stonden de wasmachine en droger van de buren met open afvoer en dat konden we ruiken ook, poeh hee! Met oordopjes in en met de lakenzak tot over onze oren konden we toch redelijk in slaap komen.

29 augustus
Vandaag zouden we eerst ons bootticket veilig stellen. Terwijl Melin nog bezig was met haar ochtendritueel, ging WJ de deur al uit voor het ticket. Ons hostel was dicht, dus daar kon hij geen tickets kopen. Maar even later kwam hij terug met 2 boot-bus-boottickets naar Koh Phangan. Het weer zag er voor vandaag goed uit en we hoopten dat dat morgen ook zo zou zijn. Als de boten niet zouden varen was het bye-bye fullmoonparty. Op Koh Phangan moesten we minimaal 4 nachten boeken, dit is normaal tijdens de fullmoonparty. Omdat het weer zo mooi was, wilden we een dagje strand doen op Maya Bay, het strand van de film The Beach. Er wordt hier duidelijk een slaatje uit geslagen door de locals: je kan alleen een gecombineerde snorkeltrip doen a 37 euro p.p. of een priveboot charteren a 30 euro… ja dag, dat is een beetje te gek voor een dagje strand. Dan maar op ons ‘eigen’ strandje. ’s Middags een fruitshake, pizzapunt en even chillen op de kamer. Tegen de avond met een biertje in de hand op het strand de zonsondergang gekeken en bij ons favoriete restaurantje Cosmic gegeten. OOp de kamer aangekomen hebben we gedoucht en de spullen weer bij elkaar gezocht. Morgen om 10.30 uur zou de boot vertrekken.