9 maart
Voordat we naar Picton reden, moesten we eerst ergens olie halen voor de auto! Die was zo goed als leeg. Dit keer zijn we via Blenheim naar Picton gereden en niet over de Queen Charlotte Drive. Om iets over 11 uur checkten we in bij de boot. Het was toen een dik uuur wachten in nette rijen van auto’s voordat we de veerboot op konden rijden. Het was een groot, in NL gebouwd schip met onderin 2 dekken voor auto’s en daarboven diverse dekken met uitzicht, cafe’s, restaurantjes, bioscopen, etc. De trip verliep prima, al was er onderweg wel een rampenoefening voor het personeel en blijkbaar had niet iedereen dat meegekregen.

Het weer klaarde steeds meer op en aan de horizon kwam na 3 uur Wellington in zicht. Op de boot vroegen we bij de infobalie voor het dichtsbijzijnde caravanpark. Er zat er maar 1 midden in de stad, 50 dollar. We kregen nog een boekje mee met alle parken op het noordereiland. Daarin zagen we er 1 wat verder buiten de stad,   maar goedkoper. Met google maps reden we erheen. Nadat we een plekje hadden uitgezocht, reden we naar de dichtsbijzijnde supermarkt. We kookten in de campkitchen, want het gas was bijna op en we hadden nog geen nieuwe fles gehaald. We hebben er ook gegeten en weer een serie foto’s geupload. Bij de auto zijn we nog even buiten gaan zitten. Even uitbuiken, want de vissticks vielen een beetje zwaar.

Naast de camping ligt een sporthal, waar dit weekend een netball-toernooi was. Tenminste, de huisjes op het park zaten vol met sporters, in een soort basketbaloutfit en het leek erop alsof ze gemixt sportten, netball dus. Ze maakten er nog een klein feestje van met muziek en bbq… toen we later in de auto lagen, viel de herrie gelukkig mee en konden we normaal slapen.

10 maart
Lekker even wat langer blijven liggen. We bleven nog een dag op deze camping, dus geen haast om vooor 10 uur uit te checken. Rustig ontbijten en bepalen wat we allemaal van Wellington wilden zien. Je kon vanaf de camping makkelijk met de bus naar het centrum. Voordat we daar naartoe liepen, zijn we nog even die sporthal ingedoken. Je kon buiten goed horen dat de wedstrijden in volle gang waren en dat er fanatiek publiek zat. Het was inderdaad netball. Het leek best een heftige sport en het was duidelijk populair bij de Maori: we hebben op een enkele uitzondering na geen blanken in de sporthal gezien.

We lieten ons door de bus aan het eind van het centrum afzetten, zodat we al lopend terug konden naar het begin. We liepen eerst richting het Te Papa museum, met info over de cultuur en natuur van Nieuw-Zeeland. Maar vlak daarvoor liepen we over een soort farmers market met allemaal stalletjes met heerlijk ruikend eten…. eerst maar even pinnen. We hebben een overheerlijke roti gehaald en die op een muurtje opgegeten. Daarna snel het museum in. Er was een game-expo (denk aan Sonic, Mario, etc.) maar daar moest je entree betalen. De rest van het museum was gratis. Vooral de expositie over dieren op land en water was moooi opgezet. De rest van de middag hebben we door de winkelstraten geslenterd. Ook gingen we nog op zoek naar de restanten van een scheepswrak, te vinden onder een bankgebouw. Na wat zoeken bleek er alleen een deel van het houten geraamte ze zien, niet veel bijzonders, maar een leuk verhaal.

Rond 16 uur waren we het allebei een beetje zat en namen we de bus naar de camping. Snel even de auto gepakt om boodschappen te doen. We zijn daarna nog even met een biertje in de zon gaan zitten om daarna te gaan koken. We hebben in het keukentje gegeten en en Melin heeft weer verhaaltjes geschreven. Afsluiten met koffie en een skypesessie met Huize Heg. Tijdens het koken ontmoetten we nog een Nederlands stel. schijnbaar kwamen ze hier allleen om vogels te spotten, want dat was het enige waar ze het over konden hebben. WJ vertelde over een loopvogel die wij hadden gezien en beschreef hoe deze eruit zag. Die bestond niet en ze waren ervan overtuigd dat WJ een nieuwe soort had ontdekt. Even later liet WJ een plaatje zien met de naam van de vogel erbij. De kenners waren er stil van ;-)

P.S. Wij vonden Wellington een leuke, hippe stad met een goede sfeer.