24 januari
De dag begon redelijk droog. Maar tegen de tijd dat we de camping afreden was het gaan regenen. Echt zin om met dit weer de boulevard van Hervey Bay af te lopen hadden we niet. We reden er wel heen om een overdekt picknickbankje te zoeken waar we even konden schrijven en typen. Iets na twaalfen reden we naar Buderim. Onderweg maakten we nog een stop in Maryborough, waar een heritagemarkt zou zijn met Mary Poppins, de stad is de geboorteplaats van de geestelijk vader. De markt bleek al half afgelopen en het regende nog steeds, dus we hadden het snel gezien. Even een boterhammetje gegeten in het park en toen weer verder. We hadden het adres van Leny en Stuart ingesteld in Google Maps, dus het zou wel goedkomen dachten we. Nou, we hebben 3 kwartier in en om Buderim gereden. De GPS deed het niet en we hadden geen kaart. Gisteren hadden we gemaild dat we er rond 15 uur zouden zijn, maar dat werd dus pas 16.30 uur.

We werden hartelijk ontvangen en gingen lekker buiten op de pasgebouwde veranda zitten, het leek wel een luxe boomhut. Veel gekletst onder het genot van een drankje, gevolgd door een rondje door het huis, waarna we onze spullen in de logeerkamer dropten. Leny vroeg of we nog was hadden… ech, ja, behoorlijk wat! Geen probleem. Later zaten de mannen lekker buiten aan een biertje en Leny en Melin in de keuken aan de champagne. Alles was al voorbereid voor het eten, dus Melin kon niet echt helpen. Het eten was heerlijk: knoflookstokbrood, gele rijst en een bak vol lekkere groenten China style. En een ijsje na! Wat een verwennerij en wat een aardige mensen. We bespraken wat we nog konden doen in Buderim. Het weer zag er slecht uit voor morgen en we kregen het aanbod om langer te blijven. ’s Avonds hebben we een beetje TV gekeken en gekletst. Vooral veel golf, reizen het weer, eten en familie als onderwerp. Stuart moest vroeg op, dus die ging als eerste op weg. Niet veel later volgden wij ook, heerlijk in een echt bed!

25 januari
Vannacht was er behoorlijk veel regen gevallen. Het gekletter op het golfplatendak heeft ons aardig wakker gehouden. De naweeen van de cycloon in het noorden kwamen deze kant op. De aankomende dagen zou het alleen maar slechter worden. Vanochtend hadden we eerst geskypt met onze ouders. Daarna lekker ontbijt gemaakt, Stuart kwam vanuit zijn werk even langs. Hij wilde weten of we vandaag weggingen, dan kon hij nog even gedag zeggen. Stiekem zagen we het wel zitten om nog een nachtje te blijven. Het was erg gezellig bij Leny en Stuart en ze hadden het gevoel alsof we elkaar al jaren kennen. Stuart moest weer weg, maar we zouden elkaar sowieso vanmiddag nog zien. Wij gingen namelijk een wandeling maken door een park in Buderim en daarna naar het strand van Alexandra Headland, waar we ook nog even een winkelcentrum in zouden duiken.

De wandeling in het bos was best lekker. Aan het strand was het wat minder, want er stond heel veel wind en het begon harder te regenen. In het winkelcetrum was het megadruk door het slechte weer, het duurde een halfuur voor we een parkeerplek hadden! Eenmaal binnen hebben we eerst een broodje gehaald en daarna hebben we een rondje gelopen. We waren dit echter snel zat. Rond 15 uur waren we terug en we hadden besloten om toch nog maar een nachtje te blijven. We hadden het naar onze zin en het was slecht weer, dus een makkelijke keus. We hadden 2 oranje rozen gehaald en er een paar delftsblauwe klompjes aan vasttgebonden. Dit hebben we e als bedankje gegeven.Kwam goed uit, want Leny heeft een kast vol met delftsblauw.

We gingen aan de borrel en werderom kon Melin in de keuken niet veel doen, alles was al door Leny voorbereid. Melin bedacht dat we wel even het Youtube-filmpje wat Chris had gemaakt wel even op hun computer konden bekijken. Leny en Stuart wilden graag meekijken, want ze hadden Big Bill (Willem) en family lang niet gezien. Leny was vooral benieuwd naar kleine Eefje, die was pas uit het ei gekropen toen ze hier voor het laatst waren. Het was een leuk filmpje en we hebben er met z’n vieren van genoten om de familie te zien. Op dat moment kwam een van de dochters binnengelopen met de kinderen. De kinderen doken het zwembad in en wij kletsten in ‘de boomhut’ over van alles en nog wat. Later hebben we heerlijke pasta uit de oven gegeten en als toetje dadelcake met vanille-vla, heerlijk!

We ploften zowat uit elkaar en zakten onderuit voor de tv. Leny en Stuart waren niet zo van de kookprogramma’s als Masterchef, maar we mochten even kijken voor masterchef de professionals met Marco Pierre White, de grondlegger van de moderne keuken en nog erger dan Gordon Ramsay. Het begon pas om 21.30 uur maar dit bleek de verkeerde show. Tijdens het tv kijken hebben we nog meer gekletst, we voelden ons erg thuis. Uiteindelijk zaten we nog met z’n 2-en op de bank en gingen we na de verkeerde show naar bed. Niet de show die we bedoelden, maar wel met Marco Pierre White. Wel ff lekker zo binnenzitten tv kijken.