26 januari
Australia Day! Het had vannacht geregend en vanochtend was er ook af en toe een buitje langsgeweest. Leny zou vroeg de deur uitgaan om te golfen, maar toen we rond 8 uur uit bed kwamen was ze alweer terug, het was te nat om te golfen. Na het ontbijt hebben we ons gedouchten toen onze spullen bij elkaar gezocht. Om 11 uur zaten we in de auto naar Brisbane, na afscheid genomen te hebben van Leny en Stuart. We zijn via de Glasshouse Mountains gereden, maar het uitzicht daar was natuurlijk 3 keer niks, dus doorgereden naar Redcliffe, een suburb van Brisbane. Hier hebben we een boterham gegeten en bij de 2 infocenters informatie gevraagd over caravan parks in Brisbane. Ze kwamen met dezelfde die we op internet hadden gevonden. Na een telefoontje bleek dat ze nog een plek hadden en wij togen erheen.

Bij aankomst checkten we eerst of ze een goede keuken of ander plekje hadden waar we in geval van noodweer konden schuilen. De keuken stelde niet heel veel voor, maar we besloten toch om hier t egaan staan vanwege het feit dat het dicht bij het centrum lag en omdat we weinig zin hadden om nog verder te zoeken. Nadat we de auto geparkeerd hadden zijn we met de bus naar het centrum gereden. De meid van de receptie had ons tips gegeven waar we moesten zijn voor de festiviteiten i.v.m. Australia Day. Het was zwaarbewolkt en het regende af en toe, kortom een trieste dag. Op de Southbank viel het ook een beetje tegen. Het was niet echt druk en het een en ander was afgelast. We kregen honger en na een uur lopen vondne we een gezelig restaurantje met, zo bleek later, iets te dure burrito’s. Ze waren wel lekker. Zelf waren we ook een beetje somber, want we hadden ons verheugd op een warme, leuke en gezellige dag met bier en worstjes.

We gingen terug naar de camping en haalden onderweg bij de bottleshop en de benzinepomp nog wat bier en chips, want de supermarkt zat al dicht om 16 uur. In de auto hebben we nog een beetje gelezen en geinternet, maar de luiken gingen al vroeg dicht. Saaie dag.

27 januari
Het weer was slecht, slecht en nog eens slecht. De hele nacht heeft het onafgebroken geregend. We vluchtten de keuken in waar we staand hebben ontbeten omdat we anders nat zouden worden. Er was een Iers stel en het meisje zei dat ze wel wat regen gewend zijn maar dit….Hetzelfde gold voor ons. De camping crew was bezig de mensen te verplaatsen naar de hoger gelegen stukken op de camping, gelukkig stonden wij daar al.  Vlak langs de camping liep een beek, de plaatsen vlak naast de beek werden uit voorzorg al een paar dagen niet meer verhuurd.

Niet veel later pakten wij de bus naar de stad, daar zou vast wel een droog plekje te vinden zijn. Het regende echt hard en dat de hele dag door, het is niet 1 keer droog geweest. We zijn in het gratis toegankelijke Museum Of Modern Art geweest, waarna we de bibliotheek ontdekten met gratis internet. Tot 14 uur hebben we foto’s geupload en verhaaltjes getypt, heerlijk dat supersnelle internet! Wij zaten op Southbank, de zuidkant van de rivier en van Brisbane waar de musea en het culturele gebeuren plaatsvind. de rest van de stad met alle shops lag aan de andere kant van de rivier. We liepen over de brug die kant op en waren tot op het boot doorweekt toen we daar aankwamen, ondanks onze regenjassen.

We hadden trek gekregen en hebben een lekkere pie en een saucijzenbroodje gehaald en zijn toen langs de winkels gewandeld, gelukkig waren de straten deels overdekt. We zijn ergens een restaurantje ingedoken voor een kop koffie en om te bekijken wat we de rest van de dag zouden gaan doen. We waren net langs een bios gelopen en het leek ons wel een goed plan om een filmpje te pakken. Na veel beraadslagen en dankzij de overtuigingskracht van WJ zaten we een half uur later klaar voor de nieuwste Quentin Tarantino film ‘Django Unchained’. Goeie film! 3 uur later kwamen we weer buiten…. en het was droog! Niet voor lan helaas. Bij de Hungry Jacks (Burger King dus) hebben we toen een tropical whopper gehaald waarvan we al de hele reis borden langs de weg zagen staan.

Toen we na lang zoeken de bus terug naar de camping vonden, lagen we al snel lekker droog in de auto. Op internet lazen we berichten over de cycloon die deze kant op zou komen. Ook de site van de overheid stond vol met flood-warnings. Het waaide flink en regende behoorlijk. Toen we net de bus uit waren gestapt hadden we al gezien dat de beek verdriedubbeld was en behoorlijk snel stroomde. Op de camping waren de poorten opengezet en de toiletgebouwen en receptie gebarricadeerd met zandzakken en houten platen. Overla lagen afgebroken takken en grote plassen water. de vaste caravans waren allemaal naar het hoogste gedeelte verplaatst en de meeste mensen hadden de caravan al achter de auto om zo weg te kunnen rijden. Dat was dus ook de reden dat de poorten open waren. We waren even van ons stuk gebracht door deze aanblik en twijfelden over wat we moesten doen. De buurman stelde ons gerust en vertelde dat het water alweer een stuk was gezakt en dat de regen zou ophouden. Dus met de kleren aan naar bed en WJ ging het eerst op wacht… grapje ;-)

28 januari
De nacht was behoorlijk heftig. Flinke windvlagen waaide rond de auto. We dachten zelfs een keer dat we met auto en al de lucht in zouden gaan, zo hard ging het. Maar vanochtend was het drooog met af en toe een buitje. We hebben lang in de auto liggen prakiseren wat te doen. Op de tablet de weerberichten bekeken en het wegenboekk erbij gepakt. We bedachten dat het misschine beter zou zijn om nog gewoon een dag hier te blijven. De storm ging namelijk richting Gold Coast en daar wilden we naartoe. WJ ging naar de receptie om nog een nachtje bij te boeken. Het kantoor had vannacht blank gestaan waardoor de computers het niet deden. Daarom mochten we een nacht gratis staan.

Na een wasbeurt en een boterham met nutella zijn we met de bus naar het centrum gereden. Eerst boodschappen voor de dag gehaald en daarna weer bij de bibliotheek verhaaltjes getypt en foto’s geupload. Het blef gelukkig de hele middag droog. We hebben nog ene rondje door de stad gemaakt en via een omweg door de Botanische tuinen en een voetgangers/fietsbrug terug naar de bushalte. De botanische tuin was behoorlijk geruineerd en ook de rest van het struikgewas langs de rivier was geknakt of ontworteld. Voordat we terugliepen naar de camping hebben we boodschappen gedaan voor het avondeten. Guess what? Het begon weer te re-ge-nen :-( We hebben het in de achterbak gezellig gemaakt met de klep open. WJ ging koken en Melin ging een boekje lezen. Na het eten een bakje koffie, douchen en lekker de slaapzak in. Buiten was het rustig, dus lekker slapen ;-)