11 juli
We zitten hier zo’n beetje in het midden van het kleine stukje land onderaan Bali. Vanuit hier wilden we per scooter de 4 bekendste strandjes van het schiereiland bezoeken. Vandaag gingen we naar Bali Cliff, in het zuiden en naar Nusa Dua, dat ligt in de meest oostelijke punt van Bukit Peninsula. Toen we op de scooter wilden stappen bleek dat we een lekke band hadden :-(

Die konden we gelukkig een eindje verderop (Melin achterop bij de hoteleigenaar en WJ heeeel vooorzichtig met de lege achterband er achteraan) bij de neef vana de eigenaar laten plakken voor 80 cent ;-)

Bali Cliff was een heel klein maar heel mooi strandje. We waren er binnen 10 minuten en na en lange steile trap naar beneden, kwamen we op het witte zandstrand met azuurblauw water zoals je altijd op ansichtkaarten ziet. We hebben daar even lekker gerelaxed. Surfers bekeken en krabbetjes gefotografeerd. Daarna reden we verder naar Nusa Dua. dat lag iets verder, maar het was een leuke rit met de brommert. Na een klein stukje verkeerd te zijn gereden, kwamen we door een soort poort met security. We mochten wel gewoon doorrijden. Daarachter was het net een soort Zonnedael uit de serie Flodder (zonder de Flodders dan). Je kon duidelijk  zien dat de grasvelden, palmbomen en vijvers met standbeelden allemaal aangelegd waren, beetje kunstmatig. Het ene na het andere resort, een winkelcentrum en een theater waren ook aanwezig. Het publieke strand was wat moeilijk te vinden, maar naar de aanwijzing van de securityguard aan de andere kant,  hadden we het snel gevonden. Mooi strand, iets groter dan Bali Cliff, maar veel prive-strandjes eromheen. Plekje uitgezocht, duik genomen en een dutje gedaan.

Het was inmiddels weer tijd om terug te gaan richting hotel, want het werd al bijna donker. Volgens de hoteleigenaar kon je beter voor het donker terug ijn i.v.m. de slechte verlichting. Onderweg nog even gestopt om te eten bij een kleine bistro van Ayu, de aardige eigenaresse. ZIj hield ons aaardig aan de klets na het eten, waardoor het al aardedonker was toen we op de brommer terug naar huis zaten. Gelukkig konden we het vrij makkelijk vinden, we hadden dit stuk al eerder overdag gereden. Lekker genieten van de warme douche en heerlijk relaxen op het (bijna asociaal) grote bed. Meteen een nieuw adresje geboekt voor de laatste paar dagen op Bali: Sanur (aan de oostkust).

12 juli
Vandaag stond Padang-Padang op het programma. Dat ligt in het westen van het schiereiland en is geliefd bij de surfers. Het is ook weer een wat kleiner strandje tussen de rotsen in een kleine baai, maar toeristisch genoeg. Warungs met eten, cold drinks en dames met srongs en jurkjes in overvloed. Het was bewolkt, maar je voelde de zon toch behoorlijk branden op je huid. Op een gegeven moment werd het ’to hot to handle’ en hebben we de schaduw even opgezocht, tegen de rotsen aan. Aangezien we de scooter 2 dagen geleden vanaf 17 uur hadden gehuurd, moest hij vandaag voor 17 uur ook weer terug zijn. Op de weg terug wilden we nog even kijken bij het Dreamland strand, ook wel New Kuta Beach genoemd. Na een lange, steile weg kwamen we bij een zand- en keienweg wat met de scooter niet te doen was. Dus helaas weer dezelfde weg terug.

We hadden al besloten om weer bij de sate warung te eten en bij de supermakrt nog iets te halen voor ’s avonds. We zouden dan nl. de verhaaltjes op de site gaan bijwerken. Eerst ff chillen en douchen, darna typen. Maar na een uurtje had Melin na een aantal eerderde pogingen  eindelijk skypecontact met Maaike. Even bijgekletst. WJ heeft dat uur (!) maar even een boekje gelezen… Daarna hadden we niet zoveel zin meer om te typen. Melin viel snel in slaap en WJ ging nog even TV kijken.

13 juli