13 juli
Hoewel hier in de buurt te voet niks te doen is en je dus haast wel wordt verplicht om een brommer te huren, vonden we het best jammer om hier weg te gaan. De plek op zichzelf, binnen de muren, was echt relaxed en kleinchalig. Niet druk dus erg rustig. Ook de kamer met het heerlijke bed was ons prima bevallen.
Vanochtend werd Melin wakker en liep richting de deur om het licht aan te doen. In het licht onder de deur zag ze rijstkorreltjes (dacht ze). Dat doen ze hier i.v.m. hun geloof wel meer,  rijst strooien. Maar toen ze het licht aandeed, bleken het allemaal mieren te zijn! Miljoenen mieren, overal: op de muur, op de grond, op het kastje, achter het schilderij. Ze had gisteren een zakje met daarin een broodje pindakaas laten liggen…

Dus in de weer met naatte handdoeken om ze weg te halen. Toen we later de deur opendeden om te gaan ontbijten, zagen we dat ook het halve terras onder de mieren zat. wj heeft alles de tuin ingeveegd, voordat iemand het zou zien. Toen we terugkwamen van het ontbijt, waren de mieren weer terug. We hebben onze tas ingepakt en de eigenaar gevraagd om een taxi te bellen. We hebben niks gezegd over de mieren…

Na een lange rit met veel verkeer, kwamen we in Sanur aan. We moesten een uurtje wachten op onze kamer, want die werd nog schoongemaakt. Het terrein heeft allemaaal cottages, maar wij sliepen in de backpackerskamer, naast de receptie. Op zich prima, ruim, maar zo’n hutje was leuker geweest (en duurder). We gingen maar even wandelen om de omgeving te verkennen en wat te eten. Om 16 uur waren we terug en gingen we internetten. Over 3 dagen vliegen we naar Singapore, daar hebben we ook weer een slaapplek nodig. Singapore is duur. Na een uur hadden we een hostel geboekt dat erg goed werd beoordeeld  26 euro per nacht. Veel goedkoper hebben we niet kunnen vinden. Dit zou onze eerste ervaring met een echte dorm (slaapzaal) worden. We zijn benieuwd!

14 juli
N het ontbijt zijn we meteen doorgelopen naar de supermarkt en onderweg hebben we de was gedropt. We zitten vlak bij de hoofdstraat in Sanur, een supermarkt was dus niet ver weg. Ze hadden daar niet alles wat we zochten, dus liepen we door naar een winkelcentrum. Daar werd iedereen door een bewaker tegengehouden. We moesten wachten om naar binnen te gaan. Apart, het was al half 11…. We wilden net weglopen toen we naar binnen mochten. Even snel alles bij elkaar gezocht en snel weer naar buiten, het was broeierig warm daar binnen. Op de kamer de strandspullen gepakt en naar het strand gelopen. Gisteren hadden we al gezien dat het water hier heel lang ondiep dooorloopt en vol ligt met zeewier. We zagen dat het water nu nog verder teruggelopen was. Dat wordt dus niet zwemmen. Het hele strand langsgelopen voor een goede plek waar we konden zwemmen en een beetje schaduw hadden. Toen we moe en gefrustreerd aan het eind kwamen, hebben we maar ergens onder een boom onze sarongs neergelegd. Het waaide ook nog eens behoorlijk. Een beetje gelezen en een broodje met pindakaas gegeten.

Aan het eind van de middag zijn we via de andere kant teruggelopen via de hoofdstraat. We hadden weer even op internet gekeken voor restaurantjes maar besloten gewoon op pad te gaan. Gisteren hadden we erg lekker gegeten bij een warung die goed bekend stond. In de straat van ons hotel naar de hoofdstraat zat een warung die elke avond stampvol zat, maar nu nog niet. We besloten daar  te gaan eten. Superlekker. Na het eten gingen we op zoek naar de bar die gisteren een bord buiten had staan dat ze de Tour de France zuden uitzenden. Helaas niet meer kunnen vinden. We kwamen terecht in een andere sportbar met Australisch football. Ongezellig en duur bier. Het weer zat ook niet mee want het regende. Na een biertje terug en naar bed.

15 juli
We gingen na het ontbijt op zoek naar een retaurantje met Wifi zodat we de verhaaltjes konden bijwerken, dat was hoognodig.  We hadden een strandtentje gevonden waar we geluncht hebben en verhaaltjes getypt en op de site geplaatst. Daarna lekker op een strandbedje liggen zonnen. Toen het later ene beetje frisser werd, zijn we via een andere route naar ons hotel gelopen. Inmiddels hadden we de bar met Tour de France op het program weer gevonden. Vanaf 20.30 uur begonnen ze met uitzenden. Vanavond zouden we gaan kijken. In onze kamer hebben we gedoucht en onze noodles opgegeten die we nog hadden uit Uluwatu. Ruim op tijd zaten we met een biertje in de kroeg naar de tour te kijken. Het was rustig in de kroeg, maar desondanks was de bazin behoorlijk dronken. Na ja, desondanks, misschien wel daardoor. 3 uur later en net zoveel biertjes verder zagen we LL Sanchez van l’equipe Rabobank de etapppe winnen. Jeeh! Naar onze kamer gewandeld en slapen.

16 juli
We hadden vandaag een hele, hele lange dag te gaan. Morgenochtend om 6.20 uur vliegen we naar Singapore en we hebben besloten om die nacht op het vliegveld te ‘slapen’. Dat scheelt weer een overnachting. ’s Ochtends uitgecheckt en even bij het zwembad gechilled. Rond 14 uur en tentje opgezocht om even iets te eten. Dit tentje was van dezelfde eigenaar als het tentje waar we de eerste middag gegeten hadden. Heerlijke Opor Ayam (curry kippensope met rijst) besteld, net als die eerste keer. Net zo lekker! Daarna hebben we het stuk hoofdstraat verkend waar we nog niet waren geweest. Ergens links afgeslagen om weer bij het strand uit te komen. Even later ergens neergeploft en in de laatste zonnestralen een boekje gelezen en een dutje gedaan.

We konden gelukkig in het hotel nog even douchen en omkleden. De rest van de avond hebben we rondgeslenterd, een strandwandeling gemaakt en op een muurtje meegeblerd met een bandje dat even verderop stond te spelen. Rond 23 uur onze backpacks opgehaald en naar de hoofdstraat gelopen om een taxi te regelen naar het vliegveld. Taxi;s genoeg, alleen niet de goede (met meter). Zelf een Blue Bird taxi gebeld en een halfuur later zaten we in de taxi nar het vliegveld. Dit vliegveld is niet supergroot, en omdat we nog niet konden inchecken waren we genoodzaakt om buiten in de open lucht ergens te crashen. Dus op het terras van een (dichte) Starbucks in de loungestoelen gehangen en geprobeerd te pitten. Althans, Melinda, WJ zou de wacht houden. We zijn wel allebei helemaal lek geprikt door de muggen :-(

Vanaf 4.20 uur konden we inchecken. Voor die tijd hebben we nog even wat gegeten bij McDonalds. Inchecken en baggage-drop ging redelijk snel. Na een bakkie koffie konden we om 5.40 uur boarden. De vlucht ging prima, wel veel kids aan boord…