8 juli
Vanochtend en het begin van de middag hebben we weer een beetje rondgewndeld en gewinkeld in de buurt. In de matahari supermarkt hebben we een goedkope variant van pindakaas en chocopasta gehaald, dat bleek achteraf geen succes ;-) Een paar appels en snickers en doorgelopen naar de Discovery mall. Kijken kijken en niet kopen, maar wel ff lekker afkoelen in de airco.

’s Middags weer lekker op het strand gelegen. Gedoucht, gelezen en tegen de tijd dat we weer honger kregen zijn we naar Warung Mina gelopen. Daar hadden we de 1e avond een overheerlijke pizza gegeten en daar hadden we nu wel weer zin in.
Na een avondwandelingetje zijn we gaan slapen.

9 juli
WJ wist via zijn werk voor Label54 over Deus in Bali, een bedrijf dat motoren en surfboards maakt en customized en zijn eigen kledinglijn heeft. Ze zitten in Canggu met hun ‘Temple of Enthusiasm’, 8km van Kuta. We besloten een  fiets te huren en op  zoek te gaan naar Deus. Om 10 uur zaten we op de fiets. Als snel bleek dat de fietsen ruk waren. Bij de 1 moesten we de standaard vastzetten en bij WJ liet zijn trapper los…Na een paar keer fout fietsen hadden we rond 12.30 uur de garage van Deus gevonden. Beetje rondgekeken, foto’s gemaakt en ijskoffie gedronken. WJ was naar de werkplaats gelopen om te vragen of ze de trapper konden vastzetten. Daar hadden ze ‘het juiste gereedschap’ niet voor… eikels. Op de terugweg kwamen we langs een fietsenmaker die hem weer even heft vastgedraaid. Dat ging 5 minuten goed ;-)

Op de terugweg zijn we bij het strand van Seminyak gestopt en hebben even lekker op 2 strandbedjes uitgerust. Melin nam nog even een duik en nadat ze was opgedroogd zijn we terug gefietst.  We hebben de verhuurder nog wel even verteld dat de fietsen niet helemaal in orde zijn en dat ze deze beter even kunnen laten fixen voordat ze weer verhuurd worden. ‘Ok, sorry’, was het antwoord. Is al goed.

We hadden al best trek en liepen meteen door naar de Treehouse. lekker en goeiekoop. Nog en biertje gekocht voor bij de tent…. eh, kamer, even leker slap ouwehoeren, douchen en vroeg het nest in.

10 juli
We kunnen pas vanaf 14 uur inchecken in ons hotel in Uluwatu. Na het ontbijt hebben we de tassen ingepakt en deze achtergelaten bij de receptie. We wilden in Kuta nog even wat boodschapjes halen en een paar leesboeken ruilen. Omdat het ontbijt hier niet veel voorstelt, hadden we al weer vrij snel honger. Na een paar dure restaurantjes links te hebben laten liggen, zijn we bij een leuk en goedkoop restaurantje gaan zitten. Prima eten. Doorgelopen naar de bookstore, waar we 3 boeken inleverden en 1 ervoor terug wilden hebben. Of we nog even wilden bijbetalen. Ja daaag! Jij krijgt er 3, wij maar 1. Hij krabbelde snel terug.
Boodschapjes gedaan, tassen opgehaald en een taxi aangehouden die ons naar Uluwatu mocht brengen (eigenlijk is het Ungasan).

Het hotel ligt erg afgelegen, maar mooi tussen steile bergweggetjes. Pas na een 2e telefoontje van de taxichauffeur aan het hotel kon hij het vinden. Het hotel bestaat uit 8 kamers naast elkaar, gelegen aan het zwembad. Dit is onze meest luxe kamer tot nu toe en bij lange na niet de duurste. Het leek wel een soort mini-resort. Erg mooi, groot en schoon. Na een duik in het zwembad(je) hebben we een scooter gehuurd. De baas had het personeel al naar huis gestuurd, dus hij had alleen nasi of mie in de aanbieding, meer kon de vrouw des huizes niet klaarmaken ;-) Was ook prima natuurlijk, maar we wilden toch even naar de supermarkt en op zoek naar een restaurantje. Volgens hem was dit niet lopend te doen, vandaar de scooter. Het was inderdaad een eindje weg en zo’n scooter is extra lekker als je beseft dat je anders dit stuk had moeten lopen met hellingen waar ze in de Tour de France van schrikken.

We hebben bij een restaurantje gezeten, waar we het lekkerste hebben gegeten tot nu toe in Indonesie! Heerlijke sate, lekkere rijst en superzachte beef rendang (soort stoofvlees). Weer op de scooter terug naar ons paleisje, waar we met mama Ella en zus Miranda hebben geskypt. Gedoucht, wasje gedaan en nog even wat verhaaltjes geschreven.