7 juli
We weten niet meer zo goed wat we afgelopen 4 dagen hebben gedaan, dus de aankomende stukjes zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.

’s Ochtends hebben we (weer) rustig aan gedaan. Onbeten, gelezen en toen de strandspullen gepakt. Vanmiddag om 15.30 uur zouden er 750 schildpadjes worden vrijgelaten, dat was inmiddels al opgehoogd naar 1000, net konijnen. Ze hadden vrijwilligers nodig om te helpen bij het uitzetten van de baby-padjes. Dat wilde Melin wel!

We lagen rond 12.30 uur op het strand en om 15.15 uur gingne we naar de ‘Turtle release spot’. Het viel erg mee met de drukte en het gedrang, dus we stonden geduldig te wachten, tot Melin uiteindelijk om iets over 4-en een schildpadje kreeg aangereikt in een bakje water. Heul lief en schattig.
We moesten allemaal naast elkaar gaan staan langs een touw dat door de organisatie was gespannen vlak voor de waterlijn. toen iedereen zo ver was, mocht het bakje na 1..2..3 langzaam omgedraaid worden, zodat de schildpadjes zelf hun weg naar het water konden vinden. Heel grappig om te zien hoe die kleine beestjes in dat zand proberen weg te komen.Die van Melin deed het eerst niet en had een zetje nodig richting de zee. Zo hebben we ongever een halfuur staan kijken totdat de meeste in de zee verdwenen waren. Minder leuk om te zien was dat meer dan de helft van de toeristen de schildpadjes met de hand oppakten en verderop in het water neerzetten, terwijl er toch luid en duidelijk steeds werd herhaald dat je ze niet mocht oppakken. ‘They wanna survive without your help’ is toch duidelijk genoeg leek ons. Blijkbaar niet voor iedereen dus.

Daarna nog even afbruinen op het strand. Melin nam nog een duik in de zee en… zonder gein, Melin zag haar eigen schildpadje nog 2 keer zijn kopje boven het water uitsteken. Zegt ze. We zijn ons toen gaan opfrissen en hebben weer bij het Treehouse gegeten, je weet wel, van die frikandellen & kroketten. ’s Avonds was er een strandfeest. We hadden een ppaar biertjes bij de supermarkt gehaald en waren op het strand, vlak naast de feesttent neergeploft. Daar hebben we geluisterd naar muziek en gekeken naar vuurwerk en de aanvliegende vliegtuigen.