Vanochtend om 7.20 werden we opgepikt voor ons hotel door de bus naar Da Lat. We kregen nog een fles water en een broodje omelet mee van Ly, de aardige eigenaresse van ons hotel. Maar even een goede recensie op internet gezet ;-) De rit duurde dit keer, volgens het schema, 6 uurtjes. Maar de bus had het zwaar in de bergen met de slingerweggetjes omhoog en de motor raakte een beetje oververhit. Na een half uur gesleutel onder de bus door iedereen die er maar verstand van dacht te hebben gingen we weer verder. Er werd ook erg veel aan de weg gewerkt dus de bus slingerde van links naar rechts om de grote gaten te vermijden. Nou, dit gaat wel wat langer duren dachten we. Eindelijk hadden we een bus overdag en in de bergen was het uitzicht erg mooi.

En met een muziekje in de oren rustig liggen en afwachten hoe laat we in Da Lat zouden aankomen. Rond 13 uur stonden we al bij de receptie van ons ‘roze hotel’, Villa Pink House. Een aardige jongen, Neill, stond ons te woord en van hem kregen we de sleutel van de ‘honeymoon-suite’. Nou, een prima kamer, maar geen bruiddsuite, haha! Da Lat wordt ook wel DE Honeymoon Capital van Viietnam genoemd. Waarom? Geen idee. Later hoorde we dat dat is vanwege het klimaat, de rust en het uitzicht.  Hij vroeg aan ons hoe oud we waren en of Melinda de dochter van WJ was… grapjas. ‘Can I love you?’ Vroeg hij. ‘Sure you can!’ Volgens ons was hij hartstikke gay ;-)

Het hotel, villa pink house, staat bekend om de ‘secret tour van Mr. Rot’. Hij gaat naar plekken waar de Easyriders niet komen, zoals zijn geboortedorp in de bergen waarvan alleen hij de taal spreekt. De tour duurt ook 2 keer zo lang als een Easyridertour en lunch is inclusief. Na de uitleg over de stad end e tour onze bagage gedumpt op de kamer en op zoek naar lunch. onderweg kregen we tal van aanbiedingen over tours en zelfs het kleine eetstalletje waar we vriendelijk werden geholpen door een vrouw die goed engels sprak (en russisch trouwens, en ze wist ‘alles’ over nederland) werden ons ‘speciale tours’ met ‘speciale korting die alleen zij kon geven’ aangeboden. Ja ja. We’ll see. we’re gonna call you if we wanna go… not. Wel lekker gegeten en een ijskoffie en sojamelk gedronken. Weer wat verder geslenterd richting het meer en vervolgens weer terug richting ‘ the villa’. Daar tegen Neill gezegd dat we overmorgen wel op de secret tour wilden. Tot nu toe waren we de enige twee voor de volgende dag en het is wel leuker als je met een groep bent.

’s Avonds naar een restaurantje gelopen wat volgens internet op nr. 1 staat in Da Lat. De lemongrass-chili kip met rijst werd aanbevolen, maar was voor Melin een beetje te pittig. De flied lice van WJ was goed gevuld en smaakte prima. Nog een klein avondwandelingetje terug naar het hotel gemaakt. De villa ligt nl. een beetje buiten het centrum. Rustig, maar iets verder lopen berg op. Een aardige klim, maar dat is wel goed na al dat geluier op het strand ;-)

13 juni
Rond 8 uur aan het ontbijt en een uurtje later verlieten we het hotel voor een beetje sightseeing. Eerst gingen we naar het Crazy House. Een raar gebouwd huis met allemaal verschillende dierenkamers en allerlei trappetjes. Het is moeilijk uit te leggen dus; bekijk de foto’s. De ontwerper was in elk geval niet helemaal wijs. Het wordt wel vergeleken met de bouwstijl van Gaudi in Barcelona. Na een halfuurtje heb je het wel zo’n beetje gezien. Daarna liepen we via de franse buurt, compleet met Eifeltoren, frans hotel, cafe en Poste richting het treinstation. Dat was op aanbeveling van Neill, maar niet echt bijzonder. Foto en weer verder. Het was al in de middag en we hadden best wel trek gekregen van al dat gesjouw. Maar voordat we iets gevonden hadden, ware we al weer een uur verder en intussen weer terug in het centrum. Via het meer en de Flower Garden (waar we niet in geweest zijn, is vergelijkbaar met een intratuin waar je niets mag kopen) in het centrum ergens gaan zitten voor een bakje pho. De minst goede tot nu toe.  Niet echt lekker dus, jammer. Nog even over de markt met vers en gedroogd fruit, vis, vlees en kleding gelopen. The Highlands is het agrarisch centrum van Vietnam, er wordt hier van alles verbouwd: fruit, koffie, graan, druiven, you name it. Ze hebben dus ook lokale wijn en lokale jam.

Terug in het hotel even gelezen, wasje gedaan, internetten en om 19 uur even geskyped met Kim (WJ: correctie, 1,5 uur geskyped met Kim). Vanavond, of vannacht beter gezegd, om 1.45 uur moest NL tegen Duitsland voetballen, dus ze zouden weer allemaal bij maikel gaan kijken. We spraken af om voor het voetbal nog een skypepoging met The Gang te wagen. Rond 21 uur zaten we ergens op een mmoie lokatie goed en goedkoop te eten. Melin een rood wijntje, was wel lekker. Terug naar het hotel. Melin ging slapen, maar WJ wilde de andere poulewedstrijd kijken. Hij zou Melin wakker maken als NL-DU begon. De volgende dag moesten we wel vroeg op, want we gingen met de tour mee. WJ heeft Melin wakker prberen te maken, maar hier kan ze zich niets van herinneren. Was maar goed ook hoorde ze de volgende ochtend van een ietwat chagrijnige WJ. 2-1 verloren….