Vanochtend lekker uitgeslapen. Melinda had gelijk, het weer zag er beter uit, dus vol goede moed richting Peak Tram. Dit keer met de metro. Natuurlijk waren we niet de enige die naar boven wilden met mooi weer… Na 45 minuten zaten we eindelijk in de tram die ons in 8 minuten naar boven bracht. behalve steil, verder weinig spectaculair.

Bovenop de berg was het uitzicht natuurlijk top! Ondanks de constante ‘ sluierbewolking’ boven de stad kon je redelijk ver kijken en kwamen we erachter dat er nog veel meer eilandjes zijn in Hong Kong ;-) Helaas begon niet veel later de bewolking toch door te zetten. Wij besloten nog een wandeling van ca. 2,5 km te maken rond de berg (The  Morning Trail). Zo gedaan dachten we…  Een uur(!) later waren we terug en het weer was ondertussen omgeslagen. We liepen tussen de wolken in  de regen, aparte ervaring. Mooie flora en fauna gezien. Onbegrijpelijk dat er nog tramladingen vol mensen boven kwamen, je kon geen hand voor ogen meer zien.

Toen we weer door het trammetje beneden werden afgezet, zijn we met de metro weer terug naar ons hotel gegaan, ff de ruimte opzoeken… Het was nog een beetje vroeg, maar we hadden al best wel trek. In de supermarkt noodles gehaald en op de kamer opgegeten. Rond 20 uur zijn we nog naar de boulevard gelopen voor de Avenue Of Stars… kan je gerust overslaan, of je moet een handafdruk van Jet Li willen zien. Biertje gekocht en op zoek naar een restaurantje. We zijn bij een local food tentje binnengelopen, zag er op de kaart best lekker uit Alles wat we bestelden was helaas al uitverkocht :-( We kregen dus koude kip en droge rijst Snel betalen, naar het hotel en slapen.