Vanochtend hebben we onze vliegreis naar Vietnam geboekt. Eerst gekeken of we met de trein konden, want dat was veel goedkoper, dachten we. Maar je hebt weer een visum nodig vor China, duurt 3 werkdagen en kost minimaal 30 euro per visum. Alles bij elkaar was vliegen maar ietsje duurder. Omdat het op onze kamer zo warm was (we wisten nog niet dat er ook airco was ;-) gingen we rond 11.30 uur de deur uit op zoek naar een McDonald’s voor gratis internet en koffie. Het was erg slecht weer, bewolkt en regen, maar we besloten toch richting Hong Kong island te gaan naar voor Victoria’s Peak, een hoog gelegen uitzichtspunt in de bergen.

Met de ferry naar de overkant. Met behulp van de kaart van HK en de duidelijke bordjes zijn we via de langste overdekte roltrap ter wereld (800 mtr) en een Botanical garden met baby-oerang oetans (ah, lief) naar Victoria’s Peak gelopen. De roltrap was best leuk en brengt je ‘ tot op zekere hoogte’. Ook daar is genoeg te beleven: winkeltjes, restaurants, Soho, van alles. Toen we aankamen bij de ingang van de tram naar de Peak, was de lucht nog steeds niet opgeklaard. WJ twijfelde om toch naar boven te gaan, maar melinda zei: we hebben nog 3 dagen in HK, dus laten we hopen dat het beter weer word. Richting Hollywood Road gelopen, maar naast alleen maar hele dure winkels is daar niet We hebben toen maar even een biertje genuttigd in een cafe in het uitgaansgebied van HK Island. Terug met de ferry en gegeten bij…. food republic (veilig en goedkoop ;-) Dit keer wel weer iets lekkers uitgezocht. Ff boodschappen gedann voor op onze riante kamer en de rest van de avond bezig geweest met foto’s, verhaaltjes en facebooken.