Pff, de mensen hier eten echt vies… smakken, slurpen, boeren en spugen op de grond, bah. Ook worden we veel nagestaard en gevraag dof we op de foto willen. Vandaag hebben we een erg leuke dag gehad.

Vroeg vertrokken voor een busrit van ca. 2 uur naar het Terracottaleger. Het leger was gemaakt om keizer Qin te beschermen in het hiernamaals. Helaas hebbben de Mansjoeten (?) een groot deel kapot gemaakt en de wapens gestolen. Het is pas in 1974 toevallig ontdekt bij het slaan van een waterput. Er zat een oude man in de gang van zaal 1 boeken te signeren. Volgens Rocky de man die het leger heeft ontdekt. Het geheel bestaat nu uit 3 opgravingen met verschillende soorten beelden:Strijders, legerleiding, cavalerie, enz. Elk van de paarduizend strijders heeft een eigen gezichtsuitdrukking en kleding, impressive…

Na terugkomst op zoek naar een postkantoor. We hadden zegels nodig en een Nicki en Felice wilden weten wat het kost om spullen naar huis te sturen. We vroegen een jongen waar het postkantoor was. Hij stuurde ons naar links met de woorden: It there, but I not sure. Omhoogkijkend zien we recht achter hem in grote letters ‘ China Post’. Bedankt voor de hulp he!

Voor het avondeten hadden we niet veel gepland: brood en noodles op de kamer. Totdat Cassie belde om te vragen of we mee wilden naar ‘ The first noodle  under the sun’ . Een restaurant waar je 1 noodle kon bestellen van 3.8 meter lang. Eerst zeiden we nee omdat we al eten hadden, maar later toch maar meegegaan met Cassie, Kirstie, Amy, Lisa en Tommy onze stalker (we zijn ook te aardig tegen iedereen). We zouden aankloppen als we klaar waren om te gaan, maar dat was WJ vergeten (net zoals het hotelkamerpasje in de kamer BTW), dus ik naar boven en aankloppen. Hoop lawaai en gelach, de dames zaten al aan de jagermeister!  Of ik ook wilde, haha tuurlijk! Blij dat we zijn meegegaan: lekker, gezellig en goedkoop, wat wil  je nog meer! De meiden gingen nog lekker de beest uithangen, maar wij moesten de volgende ochtend om 5 uur uit bed: We gaan panda’s spotten!