Nou, daar gingen we hoor. Om 6.15 uur uitchecken en dan met de taxi op zoek naar de goede bus voor de panda’s. De bus zou tussen 7 en 9 vertrekken, dus vor de zekerheid stonden we er om 6.45 uur. Een van de eerste, een groepje oude dames was ons nog voor. 7.15 uur, geen bus. 7.45 uur, geen bus. 8 uur, geen bus.. Een oudere man heeft volgens ons lopen bellen met de busmaatschappij, want drukke handgebaren en wijzen op de busplanning en overleg met de dames wezen daarop. Eindelijk om 8.30 (!) kwam die #%#&@* bus. Wij blij, maar de busrit duurde 2 uur en dat betekende dat we om 10.30 uur bij het park zouden aankomen. Om 18 uur moesten we bij het hotel terug zijn zodat we op tijd waren voor de trein. Om 10.45 werden we uit de bus gezet, want het was de laatste halte. Niets wees er echter op dat we bij een natuurpark in de buurt waren… dat was ook niet zo. Na een halfuur rondsjouwen en vragen, we hadden een chinese vertaling van Rocky bij ons, kwamen we eindelijk bij het Animal research center aan. Entree betalen en op zoek naar de panda.

Wat een oude meuk. Een dierenpark onwaardig. Maar ze hadden panda’s (?) dus even er doorheen kijken. Komen we bij het pandaverblijf en wat denk je? Precies, geen panda te bekennen. Na 2 rondjes om hun verblijf, kwamen we een verzorgster tegen die engels sprak. Ze vertelde ons dat het: 1. Te heet was voor de panda’s 2. De dierenopvang niet voor toeristen was 3. Voedertijd ’s ochtends om 10 uur en ’s avonds om 17 uur was. Dikke vette pech dus 4. De opvang geen geld kreeg van de kaartverkoop, terwijl iedereen voor de panda’s komt… Omdat ze zich een beetje schuldig voelde tegenover ons, probeerde ze de panda’s te roepen bij hun naam. En ja hoor, er kwam er een naar buiten! Lief en schattig en snel weer het hok in, dus 1 foto kunnen maken :-( Haar man bood aan even aan de achterkant de panda’s naar buiten te lokken. Dat lukte! Hij gooide met wat appels en ze kwamen naar buiten. Beetje op de luie reet appels en bamboe eten ;-) Maar wij waren blij, want we hadden panda’s gezien en mooie foto’s gemaakt! We hadden nog tijd over dus hebben ook nog Aziatische zwarte beren, een sneeuwluipaard en een paar pauwen gezien.

Om 14 uur hebben we de bus terug genomen. Toen wilden we weer een taxi terug nemen naar het hotel, maar de taxichaffeurs wilden schijnbaar allemaal naar huis, dus geen taxi te krijgen. Een chinese dame schoot ons te hulp door ons naar de goede bus te wijzen. We moesten wel zelf nog even op het goede moment uitstappen, maar dat lukte. Inmiddels was het al 17 uur en we moesten nog eten halen voor de nachttrein.

We hadden verteld over de 3.8 meter noodle van gisteravond, dus gingen we naar de ‘ First noodle under the sun’  voor take-away. Snel nog even langs de bakker en rond 17.45 uur in het hotel, tot grote opluchting van Rocky.

Na een korte busrit en 1.5 uur wachten op het station, vertrok om 20 uur de nachttrein naar Chongqing. Een van de betere nachten in de trein!
Truste.