Vanochtend rond 8.45 uur kwamen we aan in Chongqing. Daar was een hotel geregeld met 2 kamers, zodat we ons konden opfrissen voordat we de boot opgingen. Omdat het op de boot duurder zou zijn, werd ons aanbevolen om voor 2 dagen boodschappen te doen. verder nog een 2e accu gekocht voor onze camera en op een terrasje koffie gedronken ;-) Toen een busrit van 4 uur naar Yichang. In de bus lieten ze een filmpje zien van de stad waar we net vertrokken: ’s nachts is het dus een hele mooie en verlichte stad. Het hele jaar groen vanwege de hoge luchtvochtigheid. Jammer dat we daar niet wat langer konden blijven.

Iedereen had zich voorbereid op een lange en saaie busrit, dus muziekje op en slappen maar. Maar de lange verhalen van de hostes (Chinese only), het mooie uitzicht op de rijstvelden, de hippe chinese dance-muziek en de karaoke van de hostes, Nikky en Felice en een of andere chinees weerhielden ons daarvan. Kortom, een erg leuke busrit.

We hadden al wat enge verhalen gehoord dat de boot, vooral de slaapcabines, niet echt schoon zouden zijn en dus zou tegenvallen. Maar dat was in ons geval niet zo! Bij binnenkomst een hele mooie kroonluchter, 4 verdiepingen en de slaapcabines met eigen douche en toilet. Het ziet er redelijk schoon uit allemaal en best we chique (5-sterren in 1978). In de avond vertelde Rocky wat we konden doen en verwachten van de bootreis. Om 22 uur vertrokken we. Biertje erbij en de mensen aan de kant uitzwaaien ;-)