Deze morgen om 7.30 uur kon je van de boot om een klein dorpje te bezoeken. Het zou niet echt bijzonder zijn, dus besloten we uit te slapen. Onderweg kwamen we door de ‘ Three Gorges’, die uit 3 delen bestaat: deel 1 – Een brede korte kloof. Deel 2 – Een smalle, lange kloof (ca. 40km lang). Deel 3 – Geen echte kloof meer, maar meer een stuwmeer door de komst van de grote Three Gorges Dam. Normaal staat het water 105 meter lager. Oh ja, er moesten ongeveer 26 miljoen mensen gedwongen verhuizen voor deze dam…
Jammer genoeg was het erg mistig, waardoor we niet veel konden zien.

In de middag legde de boot voor de 2e en laatste keer aan, je kon hier overstappen op een kleinere boot voor een minicruise door de ‘ Lesser Three Gorges’ . Miniversies van de grote kloven. Maar door de mist niet interessant en zonde geld. Een groot gedeelte van de opvarenden was door een full package verplicht om te gaan, dus 4 uur wachten.We mochten de boot niet af :-( Geen internet, dus dan maar slapen en lezen. En de was laten doen, want dat zat nog nat in de tas van de vorige handwas, die niet wilde drogen. Kostte ons 40 euro, maar ja, anders hadden we alles opnieuw moeten kopen…  Aan hwt eind van de middag kwamen de chinezen terug en voeren we verder. Rond 19 uur gingen we met een aantal eten op de boot, chinees buffet, erg lekker.

Om 20.30 uur zou er entertainment in de bar zijn. Dus we zaten met z’n allen klaar met een drankje voor een fashion show van historische chineze kleding en een rondje karaoke. Zo te zien had de crew niet zoveel zin in het lopen van de modeshow, verveelde gezichten overal.  Als ‘ big noses’ (onze bijnaam hier) konden we niet achterblijven, dus met de hele groep ‘wannabee’ van de Spice Girls gedaan, na een hele reeks van Frans Bauer en Marianne Weber-achtige chineze nummers. Ondertiteling was engels en de microfoon stond gelukkig zachtjes. Rocky heeft alles gefilmd… je ligt echt dubbel van het lachen, zooitje ongeregeld ;-) De blonde dames uit de groep kregen aandacht genoeg: rozen en biertjes werden tijdens hun songs aangeboden… Daarna ff chineze disco en hardstyle en na een kwartier terug naar Flans Bauel, dus wij peerden hem maar snel. Na een potje ezelen met de hele groep en nog een drankje gingen we nnaar de hut om te douchen en te slapen. De volgende dag ging de wekker om 6.30 uur om een uur later van boord te gaan.