Vanochtend hebben we lekker tot 10 uur uitgeslapen. Gisteravond waren we rond 23 uur terug van het Bird’s Nest, oftewel het National Stadium. We konden het hele olympische terrein op. Het zwembad was cool verlicht, helemaal blauw en het stadion zelf was rood gekleurd.

Vandaag was het om 12 uur uitchecken en dan de hele middag vrij tot 17:15 uur. In de middag (het was erg heet) hebben we de temple of heaven bezocht. We werden netjes voor de deur afgezet door de busconducteur: ” i’ll walk you”. De tempel was vroeger een plaats waar de keizer heen ging tijdens de winterzonnewende om offers te brengen en te bidden vor een goede oogst. Het is een mooie tempel met een grote tuin eromheen. Daarin ff een beetje gerelaxed en toen de bus terug naar het hotel genomen. Om 16 uur hebben we met de gids en nog een jongen uit de groep, Tommy,  gegeten in het restaurantje naast het hotel waar WJ en ik al 2 keer geweest waren. We werden herkend ;-) Eten was erg goed en we kregen rijstwijn aangeboden. Erg sterk maar best lekkel.

Om 17:30 uur vertrokken we met een minibus naar het treinstation waar om 19:30 uur de nachttrein naar Shanghai vertrok! By the way: in China poepen kinderen gewoon naast je op de grond…. echt smerig maar schijnbaar doodnormaal aan de broekjes met open kruis te zien.

In de trein hadden we met de groep 2 cabines van elk 6 bedden met deken en kussen. Volgens de 2 nederlandse meiden een luxe… WJ pastte net. Om 22 uur ging het licht uit en moest je maar gaan slapen.