Vanochtend hebben we ontbeten in het hotel: Noodles, french toast en WJ z’n eerste bakkie koffie! Wel standaard met melk en suiker helaas… Om 8 uur hadden we afgesproken met Rocky om ons wat tips te geven en hoe we daar het beste konden komen. We zijn daarna nog even terug het bed in gedoken om nog wat slaap te pakken. We wilden naar People’s Square, een park in de stad. We dachten hem gevonden te hebben, maar later bleek het toch een ander park te zijn. Anyway, het parkje lag aan het begin van de beroemdste straat van Shanghai: Nanjing Road. Daar hebben we een beetje gewinkeld en rondgekeken. WJ heeft nog een leuk shirtje gekocht bij de Jack & Jones (die hebben we niet in Nederland…). Aan het einde van de straat kwamen we weer bij de rivier waar we gisteren de mooie skyline hebben bekeken. Overdag is die skyline toch iets minder mooi, vooral vanwege de smog. Ff gerelaxed op een bankje, een bruiloft fotoshoot meegemaakt en toen weer terug naar het hotel.

In de hotelkamer gegeten en later op aanwijzing van Rocky naar de Franse buurt (French concession) gelopen. Hier kwamen we terecht op een overdekte dierenmarkt. Een wirwar van steegjes en straatjes met schildpadden, kikkers, sprinkhanen, krekels in kleine rieten mandjes, vogels, katten, een soort eekhoorns, hondjes… van alles. Een deel zal ongetwijfeld voor consumptie zijn geweest, maar we weten dat niet zeker, omdat je er ook verzorgingsproducten kon kopen.Een paar straatjes verder was de visstraat: straattentjes met gamba’s, coquilles, krab, schelpjes en verderop ook kippenpoten. Niet zoals wij ze kennen, maar echt de poten zelf (waar ze op lopen). We wilden ze wel een keer proberen, maar het leek alsof deze er al behoorlijk lang lagen, niet gedaan dus. Rocky zou ons wel een keer helpen met het uitzoeken van ‘ goeie poten’. Ja ja.

Terug in het hotel gegeten en gedoucht, want om 19.30 uur gingen we met een deel van de groep naar een acrobatic show in een theater. Echt hele gave dingen gezien! De gemiddelde leeftijd lag ongeveer op 11, maar dat maakte het alleen maar nog knapper. De afsluiter: The Ball Of Death. 5 motorrijders in een stalen bal van nog geen 10 meter doorsnee, spectaculair!

Nu weer lekker slapen Morgen om 12 uur uitchecken en dan op naar de nachttrein richting Xi’an.