19 februari
Dat de avonden en nachten hier wat frisser zijn merkten we goed! Melin had de raampjes tegen elkaar opengezet voor wat frisse lucht waardoor het ’s ochtends goed koud was in de kamer. Met het autoverhuurbedrijf hadden we afgesproken om onze bus om 11 uur op te komen halen. Het was vlakbij het vliegveld, dus ook vlakbij het park waar we verbleven. We bedachten ook dat het beter zou zijn hier nog een nacht te blijven zodat we tijd hadden de bus in te ruimen en de route te bepalen. We liepen naar de receptie om een kampeerplekje te reserveren en om te vragen of we lopend naar het verhuurbedrijf konden. De klusjesman zei dat hij ons wel even met het busje naar het bedrijf kon brengen. Hij moest toch die kant op om anderen naar het vliegveld te brengen.

Het was pas 9.30 uur, dus we hadden nog even de tijd. We wilden eingelijk boodschappen doen voor het ontbijt, maar de kusjesman had gezegd dat de supermarkt niet op loopafstand was. Hij verwees ons naar een truckerscafe aan de overkant van de weg, waar je volgens hem goed kon ontbijten. Wij daarheen voor gebakken eieren en roerei met toast. Best lekker en grote porties. Rond 10.45 uur waren we weer op de camping en stapten we met een frans stel en een oudere man in het busje van de camping, bestuurd door de bazin. Wij werden als laatste op onze bestemming afgeleverd. We werden vriendelijk geholpen door een oudere meneer die met ons het papierwerk doornam en daarna een ‘rondje auto’ met ons maakte. Hij liet zien hoe alles werkte en we liepen samen de auto langs om de al aanwezige schade in kaart te brengen.

Toen we wilden vertrekken, ontedekten wij dat we nog een drukknoop en een lint voor het gordijn misten. Ook zat er een kaartje op de voorruit met een datum die over 2 weken afliep. Dat bleek de registratie te zijn, lekker handig. We hebben die dingen nog even laten fixen, zodat het wat langer duurde om weg te komen. Jammer dat ze dan niet zorgen dat het wel allemaal in orde is, we werden nu door 4 verschillende mensen geholpen voor 4 puntjes. De auto zelf, een Toyota Townace, was wat verouderd, vooral qua interieur, maar het zag er allemaal schoon uit. We gingen eerst boodschappen doen en daarna terug naar de camping, waar we in het zonnetje en uit de wind een borterhammetje smeerden. Melin zat best lekker in het campingstoeltje en onderuitgezakt viel ze in slaap. Een halfuurtje later lagen we allebei in de auto te pitten, zal de jet-lag wel zijn, haha!

Rond 18 uur zaten we aan een biertje en lazen we wat folders die WJ bij het infohoekje op de camping mee had genomen. Daarna hebben we samen gekookt, rijst met beef en sojasaus, koffie en brownie als toetje… Het in slaapstand brengen van de auto hadden we al snel uitgevogeld en we kropen lekker onder de dekens. Beetje krap, maar ja.

20 februari
Nou, dat was wel ff wat anders dan de hulk hoor! Na een warme douche waren alle stijve spieren weer enigszins soepel, maar echt lekker geslapen hadden we niet. Het was weer erg fris vanochtend, maar gelukkig werd het al snel weer warmer. Om 10 uur vertrokken we naar een camping iets dichter bij het centrum van Christchurch, zodat we konden lopen naar de stad. Een uur later hadden we een plekje en bekeken we wat we allemaal konden zien in de stad. De aardbeving heeft veel verwoest en nog niet alle folders zijn up-to-date. Met de rugzak met daarin de camera’s, brood en drinken, gingen we onderweg. Het was 5,5 km nar het centrum, dus we besloten te gaan lopen. Het was lekker weer, dus we hadden wel zin in een wandelingetje.

Na 5 minuten lopen zagen we een groot warenhuis waar alle artikelen voor lagere prijzen worden verkocht, soort Xenos zeg maar. We hadden nog t’ een en ander nodig voor onze reis, dus we gingen even kijken. We kochten niks, want anders moesten we daar nog de hele middag mee rondsjouwen, morgen voordat we weggingen zouden we er nog wel even langsgaan. Vlakbij de stad in een park hebben we een boterhammetje gegeten. Er was daar net een cricketwedstrijd bezig, dus daar hebben we even naar staan kijken. Die middag hebben we in het gebied rondgelopen, waar over 2 dagen precies 2 jaar geleden een aardbeving flinke schade heeft aangericht. Het hele centrum van Christchurch is verwoest, waaronder de kathedraal. Overal wordt nog gesloopt en puingeruimd, daar omheen zie je langszaam aan weer nieuwe initiatieven onstaan, zoals een winkelcentrum opgebouwd uit zeecontainers. Het was erg indrukwekkend, vooral het gedeelte rond cathedral Square, waar je een half ingestorte kathedraal ziet staan.

Na deze flinke wandeling hebben we onzelf op een fruit smoothie getrakteerd. Bikkels als we zijn, besloten we ook weer naar de camping terug te lopen. Onderweg moesten we nog boodschappen halen en dat was iets om, dus het was even doorbijten. De camping stond goed vol, vooral met campers. Op de krappe ruimte naast onze bus hebben we een biertje gedronken en zijn daarna gaan koken in de keuken, daar konden we nog bij. Buiten was het alweer aardig aan het afkoelen, dus we besloten ook maar in de keuken te eten. Bij de auto hebben we nog even geinternet en koffie gedronken. Tegen de tijd dat het te koud werd om buiten te zitten, hebben we het bed opemaakt en zijn we lekker onder de wol gekropen.