1 februari
Na het ontbijt hebben we de tablet en het schriftje er maar weer eens bijgepakt en verhaaltjes getypt. Daarna reden we door richting Coffs Harbour. Het was aardig bewolkt maar toch warm. We hadden we zin in een duik in de zee, maar reden eerst naar het infocenter om te vragen naar wandelingen en campings. Je hebt daar dus een Clog Barn (klompenschuur) met nederlands eten, wooden shoes en delfts blauw. Ook een zwembad in de vorm van een klomp, gekke aussies ;-) Je kon daar ook kamperen. We besloten eerst een wandelingetje in de haven te gaan maken. Er stond veel wind en de golven sloegen tegen de golfbrekers kapot. achter de golfbrekers liep een pad, langs de jachthaven. Aan het einde van het pad lag een vogelnatuurreservaat met mooi uitzicht vanaf de top van de berg.  Terwijl we er overheen liepen, zagen we al dat er af en toe een golf overheen sloeg. De kans zat er dus in dat we zeiknat aan de overkant zouden komen… en zo geschiedde ;-) Een flinke golf sloeg over ons en de fotocamera heen. We liepen de berg aan het eind op en hadden een fantastisch uitzicht over de haven en de zee. In de verte zagen we hele donkere wolken aankomen en de wind trok aan. Toen we weer naar beneden liepen zag WJ ineens dolfijnen in de baai, een hele bups. Erg gaaf! Helaas moesten we dezelfde weg weer terug, gelukkig konden we via een afgezet stuk wel droog aan de overkant komen. Het laatste stukje was wel bovenlangs, maar we hebben het daar drooggehouden.

Het was al aan het einde van de middag toen we naar een camping reden in Park Beach, waar we een grote plek kregen tussen andere backpackers. Even sne boodschappen gedaan en daarna een plons in het zwembad. Melin had het koud, dus die was er snel weer uit. Dit vond WJ jammer, want er stonden 2 waterkanons in het zwembad waarmee je elkaar kon beschieten. Even later kwam ook WJ eruit. Melin kreeg het tijdens het pannenkoeken bakken gelukkig weer warm. Het was al donker toen het beslag eindelijk op was en we eindelijk konden eten. De afwas deden we in de keuken. Daarna zaten we bij de auto nog even uit te buiken voordat we aan de koffie gingen. De hele avond had het in de verte al geflitst en niet veel later voelden we druppels. Het was even windstil, maar nu waaide het weer hard. Het zou niet lang duren voordat het weer losbarstte. Dikke druppels vielen en wij kropen snel de auto in. Het kwam met bakken uit de lucht en al snel lagen er overal dikke plassen. Het tandenpoetsen sloegen we vandaag maar een keer over.

2 februari
Gelukkig was het ’s ochtends droog en konden we naast de auto ontbijten. Na een extra goede tandenpoetsbeurt reden we van de camping. We hadden wat tips gekregen over mooie stadjes en wandelingen in en om het Dorrigo National Park, zon 40km landinwaarts. Via Sawtell zijn we naar Bellingen gereden en vanaf daar naar Dorrigo. Daar was een mooie lookout over de bergen. We lazen iets over het Dorrigo Rainforest Center en wilden daar wel even een kijkje nemen. Na een verplichte donatie van 2 dollar p.p. kwam je via een giftshop bij een infohal over de verschillende vogels, bomen en vruchten in het bos. Ook was er een skywalk, een houten loopbrug van ongeveer 100 meter waar vanaf je een weids uitzicht had over bergen, dalen en zee. We reden door naar een picknickplaats om een boterhammetje te eten, waar een paar oudjes van hun lunch zaten te genieten. Een dametje raakte met ons aan de praat. Ze bleek neven in Nederland te hebben. Zelf kwam ze uit Zuid Afrika, dus ze sprak ook een beetje Nederlands. Grappig vrouwtje, druk bezig met het wegjagen van Bushkalkoenen.

Na de lunch reden we in 1 ruk door naar Port Macquarie. Daar wilden we weer een gratis plekje vinden, maar die zaten er niet. Verder richting het zuiden zat er wel een, maar dan was het morgen te ver terug rijden om Port Macquarie te bezoeken. We besloten een ritje door Port Macquarie te maken om te kijken of we uberhaupt terug wilden komen. Het was al laat in de middag, dus we hadden niet veel tijd meer. Er waren veel verschillende strandjes tussen de rotsen in en ook het strand zelf was erg mooi. Als het morgen dus mooi strandweer is, zou het zeker de moeite van het terugrijden waard zijn. Met de boodschappen in de koelbox reden we richting de gratis rest area. Komen we daar aan, staat er een groot bord ‘NO CAMPING’….. Grrrr! We parkeerden de auto om het grote campingboek te raadplegen. De gratis bushcamping in Coopernook, waar we al 2 keer eerder hebben gestaan kwam nu toch wel dichtbij. Ok, als we daar heen gaan, rijden we sowieso niet meer terug naar Port Macquarie, helaas pindakaas.

Het was al rond 19 uur toen we ons vertrouwde plekje op reden. Het was er niet druk en we hadden al gauw een plek gevonden. Melin ging eten koken en WJ ging even relaxen. Lekker visje met pittige groene curry en rijst en een biertje erbij om te blussen ;-) WJ deed de afwas en daarna deden we nog een bakkie pleur. Daarna tandenpoetsen en de auto in. DIt was alweer de 2e nacht in de slapzak, lekker warm.

3 februari
Gisteravond hadden we al in de gaten dat het allemaal een beetje aparte typetjes waren op de camping. Dat werd vanochtend bevestigd. Alleen maar oude mannetjes die over en weer naar elkaar toeliepen. Het bleken dezelfde mannen als de vorige keer, vaste gasten dus. Dan nog een ouder stel dat een waslijn van een meter of 20 tussen een boom en de trekhaak van de auto had gemaakt en zo ongeveer de was deed (in een wasmachine!) voor de hele camping. Na het ontbijt en het ombouwen van de auto reden we dan oook snel weg, niks mee te maken, haha!

We reden naar Tuncurry-Forster. Ook hier waren we al eens doorheen gereden. Bij het infocenter vroegen we naar campings en wandelroutes. De vrouw had een paar goede ideeen en belde zelfs enkele campings voor de prijs en of ze plek hadden. We zijn naar Blackhead gereden voor een zondagsmarkt. Nadat we dat hadden gezien, hebben we een lekker stuk bananencake en een kop koffie gekocht. Iets na de middag waren we in het Booti-Booti National Park, waar we een wandelroute van 6,5km hebben gelopen. Door de dichte begroeiing over een berg, langs het strand en langs een meer, waar de route zo af en toe letterlijk was weggespoeld. De vloedlijn van het meer was een flink stuk opgeschoven en sommige stukken van de route stonden onder water, waardoor we dit keer echt door de bushbush moesten kruipen. Waar is dat Crocodile Dundee mes als je hem nodig hebt?!

Na deze lekkere wandeling hebben we bij de auto een boterham gegeten. Een stukje terug zijn we nog even gaan kijken bij de Green Cathedral, een buitenkerk in het bos aan het water, om daarna richting Palm Springs te rijden. Dat was niet wat en we reden terug naar Forster. Daar hebben we boodschappen gedaan en gekeken naar welke camping we zouden gaan. Het liefst hadden we weer gratis gestaan, maar we moesten wat digen opladen en een wasje draaien. Ook zag het weer er niet al te best uit. We kregen een plekje toegewezen tussen een aantal vaste caravans, die gelukkig leeg stonden. De caravans gaven ons mooi beschutting tegen de wind. Op onze plek stond al een auto geparkeerd, maar al snel kwam de overbuurman (die trouwens een schattig hondje had ;-) hem met een ‘sorry sorry’ weghalen. Eerst even warme kleren aangetrokken en toen de was in de machine gegooid. ’s Avonds hebben we bij de kampkeuken een wijntje gedronken, verhaaltjes getypt en een preistamppotje gekookt. Bij de auto hebben we de dag afgesloten met een kop koffie en een stuk bananencake.

4 februari
Vandaag zou een van de laatste dagen worden voordat we naar Sydney reden om de auto te verkopen. We hadden nogsteeds geen reaacties op de auto, wel een heleboel visits op de websites. Vanuit Forster reden we door naar Port Stephens, een erg mooi gebiedje kwamen we die middag achter. We reden naar Anna Bay, waar het 32km lange duingebied langs de kust begon. Je kan hier met een jeep of een 4×4 bus doorheen crossen of sandboarden vanaf de duinen. We hebben er een boterham gegeten eb zijn toen een stukje teruggereden naar het zwemstrand, we hadden wel zin in een frisse duik. Het water was goed koud en eer stond een sterke onderstroom. De bikini en zwembroek schoven alle kanten op, haha! Dan maar even lekker in de zon. Na het douchen bij de koude stranddouches reden we naar Nelson Bay. Hier zat een haven met een klein centrum. We hebben een stuk langs de kust gelopen naar Dutchmans Beach. IN die baai zouden zo’n 100 dolfijnen leven, maar we hebben ze niet gezien.

We hebben boodschappen gedaan voor het avondeten in Salamander Bay. In het cmapingboek hadden we ondertussen al een gratis plekje in de buurt gevonden, dus daar reden we heen. Het was een rustplek langs de drukke Pacific Highway en niet erg gezellig. We moesten toch wat, dus we maakten het onzelf gemakkelijk aan een een van de picknicktafels. Later op de avond kwamen er ng een paar busjes en een Ford bij, dus we waren niet de enige. WJ ging koken en Melin ging lezen. Hij kon het 2e portie noodles nog net gaar krijgen voor het gas op was! Helaas dus ook geen heet water voor de afwas en de koffie. Dan nog maar een wijntje. Al ratten-wegjagend hebben we nog wat verhaaltjes getypt, er liepen er echt heel veel.

5 februari
Bleh! Vanochtend regende het weer eens. Het slechte weer was nog steeds een na-effect van de Cycloon en zou nog een paar dagen aanhouden. We wilden vandaag naar Newcastle en dan morgen toch echt naar Sydney. WJ had opgezocht waar we onze gastank konden bijvullen, het dichtsbijzijnde was een campingwinkel in Maitland. Daar zijn we heengereden, gasfles laten bijvullen en door naar de havenstad Newcastle. De vorige keer hadden we al wel iets gezien van Newcastle, maar vandaag konden we misschien even relxen op het strand en de stad doorwandelen. Het weer was een stuk beter en de zon fikte behoorlijk. We parkeerden de auto en maakten een wandeling op de pier en langs de kust. bij het strandtentje hebben we een sterke bak koffie gdronken.

Ondertussen hadden we wel een beetje trek gekregen, dus liepen we terug naar de auto. Daar hebben we brood, wortels en het laatste stuk bananencake gepakt en op zoek gegaan naar een picknickbankje. Die vonden we snel in een park en hebben daar tussen de duiven en Magpies ons middageten genuttigd. Het centrum was klein en gezellig, maar er liepen toch vooral zakenmensen rond. Waarschijnlijk zat er nog wel een groter winkelgebied ergens anders in de stad. Hierna hebben we de halve stad afgesjouwd op zoek naar de kathedraal. Deze zag je overal van afstand, maar als je dichterbij bent is dat ding niet te vinden. Toen we het bijna hadden opgegeven en via een gat in een hek terug wilden lopen naar de auto, liepen we er zo tegenaan. Wel een mooi ding, maar van afstand is ie mooier ;- ) Door de wandeling stond het zweet overal en we hadden zin in een duik in de zee. Dus, zwemspullen aan en richting het strand. De zee was wild en onze zwemkleding zat weer overal behalve waar het hoorde te zitten. Even opdrogen op onze sarongs en daarna afspoelen en omkleden.

Voor vanavond hadden we al een slaapplek op het oog, dezelfde als waar we 1e kerstdag stonden. Vlak daarvoor in Wyong zit een mega-winkelcentrum, waar we boodchappen hebben gedaan. Op de rustplek langs de snelweg was het minder druk dan de vorige keer en ook stond de gratis-koffie wagen er niet. We parkeerden onszelf met het kooktoestel op een piknicktafel om eerst af te wassen, toen te koken en daarna weer af te wassen. Zuurdesembrood met gebakken ei, tomaat, champignons en paksoi.Later nog een bakje koffie gedronken, een boekje gelezen en een beetje ge-internet.