17/18 oktober
Om 18.10 uur vertrekt ons vliegtuig die ons via Auckland naar Sydney brengt. Er werd geadviseerd om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn omdat het een intercontinentale vlucht is. Het was ook nog een klein uurtje reizen naar het vliegveld, dus we wilden voor 14 uur ons hostel verlaten. We hebben onze spullen gepakt, wat te ontbijten gehaald en nog een uurtje in het park gehangen. De tassen konden we zo lang bij het hostel laten. Melin was nog steeds niet ok, mar dat zou de aankomende dagen nog wel zo blijven. Met pijnstillers en neuspray ging het redelijk.

Om 14.30 uur waren we op het station en een klein uurtje later op het vliegveld om in te checken. Door de douane ging deze keer een stuk sneller dan de vorige keer in Hong Kong. We hadden dit keer dus nog wel voldoende tijd om te eten. McDonalds! Na de Bigmacs de gate opgezocht. Daar ging het allemaal soepel en snel en we gingen precies op tijd de lucht in. Beetje eten en samen een film kijken (synchroon starten op 2 vliegtuigstoel-schermpjes is best lastig!). Melin is daarna gaan slapen en WJ ging nog maar een filmpje kijken. Eerlijk gezegd vlogen de 10 uur voorbij (woordgrap;-). Voordat we het wisten zaten we alweer aan het ontbijt. Prima gegeten trouwens op deze vlucht.

Oude tijd was het 4 uur ’s nachts, maar nieuwe tijd was het al 9 uur ’s ochtends. Een uur later landden we op Auckland Airport en was het 6 uur wachten op de vlucht naar Sydney. Het vliegveld was niet zo heel groot, dus we waren snel uitgekeken. Dan maar een beetje bankhangen, dutje doen, even wat eten en om iets voor 4-en inchecken. Ook in dit vliegtuig hadden we genoeg ruimte en konden we lekker een filmpje kijken. Ondanks dat het maar 3.5 uur vliegen was kregen we een diner voorgeschoteld. In Sydney ging de klok weer 2 uur terug, dus we kwamen om 17.30 uur aan. We hadden met het hostel afgesproken dat we zouden bellen als we geland waren, zodat een gratis shuttlebus ons kon oppikken. Het duurde allemaal iets langer dan de afgespproken 30 minuten, maar he, we hebben de tijd!

Een halfuur later stonden we op de stoep bij het Kingscross Backpackershostel. We hadden 2 dormbeds geboekt, dat is in Sydney verreweg het goedkoopst. Dan betaal je nog 48 euro per nacht voor 2 personen… We werden vriendelijk ontvangen en naar onze bedden begeleid. nadat we die hadden opgemaakt zijn we naar buiten gegaan op zoek naar iets te eten. We hadden geen zin om meteen al zelf te gaan koken. Het werd een kleine snack, want we hadden niet echt honger. Er waren genoeg eettentjes te vinden, maar voordat je de goedkoopste hebt gevonden ben je alweer een uur en wat oneingheid verder ;-) Daarna begon bij Melin de vermoeidheid echt toe te slaan, dus even snel douchen en naar bed. Morgen Sydney maar eens verkennen en op zoek naar een auto!