2 juni
Vandaag dagje strand. Dus vroeg op, ontbijten, insmeren, bikini aan en wegwezen. WJ een zwembroek natuurlijk. We besloten te lopen, want het was volgens de receptioniste maar 2 kilometer. In de hitte, 3 kilometer (!) langs de we lopen met al die voorbijrazende motoren was het toch best zwaar. Bijna een uur gelopen…. het was het wel waard! Heel mooi strand met palmbomen en heerlijk water met een mooie branding en golven. Begin van de middag waren we met de taxi weer terug bij het hotel. zand afgespoeld en met eenn boekje en de tablet op het terras bij het zwembad gaan zitten.

’s Avonds weer op zoek naar een lekker en goedkoop eetadresje. Weer eens lekker bij een straattentje ‘rijstsoep met eend’ gegeten. Lekker, maar beetje weinig ;-) Doorgelopen naar het riviertje dat door het oude centrum van Hoi An loopt, daar bleken nog veel meer restaurantjes te zitten! Soort boulevard met lampionnen, proppers en de hele mikmak. Gezellig, maar ons iets te druk. Brug overgestoken naar An Hoi Island om daar even te kijken bij de nightmarket. Rotzooi en veel te dure (maar wel lekkere) waterijsjes, he WJ!

Weer terug de brug over waar Melin nog wat lekkere koekjes heeft gekocht, vers van de bakplaat. Niet te hachelen die dingen! Maar ja, voor weinig… Nog even een Banh Mi(sandwich met varkensvlees, groenten in het zuur, mayo en chili) gehaald en terug naar het hotel. Om 21 uur zouden we skypen met de familie Heg, maar dat ging niet door, want Chris en Lenie moesten naar Duiven vanwege opa Zee die was gevallen. Half 10 gingen de oogjes alweer dicht.

3 juni
Weer vroeg opgestaan, ontbijt,insmeren, bikini aan, water kopen, broodje halen, taxi pakken en naar het strand! Boekje en muziekje mee, beetje relaxen. Rond 15 uur weer terug in het hotel. melin kreeg een smsje van Maaike dat ze was bevallen van een dochtertje, gefeliciteerd! Daarna tot een uur of 18 bij het zwembad gezeten. Aan de overkant van de straat een bak Pho gehaald. WJ had er iets teveel van het geheime kruidenmengseltje van de beste man ingegooid waardoor het wel errug heet was. Stoom uit de oren.

4 juni
Gisteren besloten om vandaag te gaan fietsen. Vroeg opstaan en op tijd weg, dan konden we voor de hitte van de middag ergens onder een palmboom liggen. Maar het was meteen al flink heet. we fietsten richting het centrum en daarna Hoi An uit. Na een halfuur fietsen maar ff op Google Maps gegeken waar we zaten. Bleek dat we maar beter een stuk terug konden gaan en daar ergens links naar het strand. Veel drinken en insmeren. Uiteindelijk na wat mooie weggetjes en huisjes kwamen we bij het strand. Al zeker 25 km gefietst en het was 11.15 uur. Nee WJ, nog geen biertje. Dan maar cola…. Daarna weer verder. We waren vlabij het strand waar we eerder ook al hadden gelegen, daar dus weer even een duik genomen. Het was vanaf daar nog maar een klein stukje naar het hotel.
Na een late lunch weer even gerelaxed.

We wilden graag de zonsondergang vanaf het strand bekijken, dus dat besloten we die avond te doen. Volgens de receptie was de zonsondergang boven de zee en niet boven (of liever achter) de bergen. WJ had de tijd opgezocht waarop de zon onder zou gaan, dus alles goed voorbereid. Rond 17.45 uur zaten we met 2 blikjes bier, een handdoekje het strand op…. vol met vietnamezen! Zwemmen, voetballen, eten en kletsen, pfff. Weet iemand trouwens wat er wordt omgeroepen uit de luidsprekers waarmee oude mannetjes hier rondrijden op hun Honda Cubs? Gewoon ff benieuwd. De temperatuur was ee stuk aangenamer dan vanmiddag. Helaas geen zonsondergang te zien, hij was al achter de bergen verdwenen en door de wolken konden we dat niet zien… Nog ff een strandwandeling gemaakt, heel romantisch, al was het alleen al om de ‘ candlelight dinners’ overal. Nog een skypeppoging gedaan met Eefje, maar dat luke echt niet.

5 juni
WJ had gisteren gelezen dat de piek in de temperatuur niet tussen 12 en 15 is maar tussen 10 en 13 uur. Gisteren dus eigenlijk helemaal verkeerd gedaan! Omdat we vandaag weer een stuk wilden fietsen, eerst uitgeslapen en ontbeten en met een boekje het terras bij ht zwembad opgezocht. Rond 14 uur zaten we op de fiets. We moesten de Japanse Brug nog bekijken in oud Hoi An, dus daarnaar op zoek gegaan. Ook een kleren/stoffenmarkt en de 2 andere eilanden stonden op het programma. Het lag allemaal dicht bij elkaar. De brug stelde niet veel voor. Door de kleermakerstraat en het centrum gelopen.Hoewel Melin het winkelen hier niks aan vind, vanwege de opdringerige mensen, wilde ze toch graag een shirtje of jurkje kopen. Mooi en luchtig shirtje gevonden.

Op de fiets richting het eerste eiland. 1 hoofdweg die op een gegeven moment doodliep.Zelfde weg dus weer terug. Terug op het vaste land bij het eerste de beste restaurantje gaan zitten voor Hoi An noodles, oftewel Cao Lau, en een tapbiertje (voor 20 cent). Erg lekker! Op naar eiland 2. Superklein en in 5 minuten rondgefietst. Toen we stopten voor een foto bij het water, kwamen er 2 fruitdragende dametjes op ons af. Picture, no money! OK, foto gemaakt en een paar bananen gekocht (na behoorlijk afdingen nog voor te veel geld). We hadden de smaak van de biertjes te pakken en vooral WJ wilde weer even op het eilandje bij een tentje gaan zitten. Biertjes waren hier 15 cent en na een paar biertjes ook maar een pakje sigaretten gehaald (1,25 euro). Aardige kroegbaas trouwens! Daarna weer terug naar het hotel. Melin nam een duik en WJ ging poolen met de barkeeper.2 keer verloren :-( Pizza gegeten bij het hotel en lekker gedoucht.