eindelijk na nog een lange rit door de douane, met de metro en benenwagen kwamen we rond 13.30 uur in het hotel aan. Dit was meteen het mooiste hotel van de hele reis…
Om 19 uur zouden we met z’n allen naar de beroemde lichtshow van de gebouwen op Hong Kong Island gaan en lekker gaan eten omdat dit onze laatste avond was. WJ en ik hebben na 2 uur pielen met internet een kamer geboekt voor de aankomende 4 dagen in Hong Kong. Melin heeft ff geslapen, geedoucht en toen met Kim geskyped. Door de slechte verbinding uiteindelijk maar met alleen geluid en zonder beeld gedaan… Roky zou deze avond helaas nietmeer meegaan, hij moest de volgende ochtend om 6.30 uur terug naar Beijing voor zijn volgende groepje… We hebben hem bedankt voor alles, een hand gegeven en gedag gezegd, snik :-(

Het regende die avond een beetje, maar dat was niet erg. Na een halfuurtje lopen wamen we precies om 20 uur bij de boulevard voor het begin van de show. Leuk om te zien, lichtjes van de gebouwen op de maat van de muziek, maar niks vergeleken bij Shanghai!
Duurde ongeveer 20 minuten. Daarna was het de kunst om een lekker en goedkoop retaurantje te vinden Dat ging eigenlijk redelijk snel. We vonden Food Republic: een ondergrondse ‘ La Place’ , met verschillende tentjes uit verschillende landen naast elkaar met een centraal zitgedeelte. Erg lekker en gezellig, niet duur, dus we komen hier vast nog wel eens terug ;-)

Na de lichtshow werden we door een jongen aangesproken, die liep te ‘ proppen’ voor een bar/club. Schijnbaar hebben we niets geleerd van de serie ‘ Costa’ , want we gingen als makke lammetjes die kant op. Het was aan de andere kant van het water, dus met de Star  Ferry naar de overkant. Kost ca. 20 ct per persoon, niet duur dus. Na 2 uur zoeken op de kaart, vragen aan voorbijgangers en nog een rit met de metro hadden we het eindelijk gevonden. Eenmaal binnen kregen de dames gratis champagne want het was ladiesnight. Een biertje kostte 6 euro en het was een beetje een kakkertent. Er waren ongeveer 5 chinezen binnen… De laatste metro ging om 1 uur terug, dus of nu weg of een taxi. We besloten voor de metro te gaan, dus dat werd rennen. Door de stromende regen, net op tijd voor de laatste metro. Rond 1.30 uur terug in het hotel. Afscheid genomen , die gingen morgen hun laatste dag in, een SD-card meegekregen waar we nog even de foto’s en filmpjes van de tai Chi les op moesten zetten en meteen ff een filmpje op de tablet gezet (bedankt Nikky en Felice ;-)